Other end of the world, BABY!

Door: Kristian en Bas

Blijf op de hoogte en volg Bas de Hoop en Kristian Kamp

08 Maart 2012 | Nieuw Zeeland, Christchurch

He allemaal,

Daar zijn we dan, de andere kant van de wereld!:D Dinsdag zijn we dan eindelijk aangekomen in Christchurch.

Afgelopen weekend hebben we doorgebracht in de werelderfgoedlijst-genoteerde Blue Mountains. Dit was echt geweldig, en zeker niet alleen omdat het een stuk rustiger was dan Sydney. Prachtige uitzichten met enorm diepe ravijnen en fantastische watervallen waar je langs, onder, boven en door kon lopen. Zaterdag zijn we alleen ff naar een uitzichtpunt geweest, wat op dat moment alles behalve een uitzichtpunt was. Dit omdat er zoveel mist was dat je letterlijk tegen een witte muur aankeek (zie foto!). De volgende dag kwamen we na een korte ochtendwandeling weer terug op dit punt en zagen de enorme vallei die achter de muur van de dag ervoor schuil ging, WOW!
Hierna liepen we verder naar het volgende plaatsje, Leura. Na deze opnieuw prachtige wandeling namen we uitgeput de trein terug. Helaas moesten we de volgende dag al weer terug naar Sydney waar we verder niet veel bijzonders hebben beleefd aangezien dinsdag de wekker al om kwart over 4 ging.

Dinsdagmiddag kwamen we, na een prachtige vlucht over het Nieuw-Zeelandse landschap, aan in Christchurch. Hier hadden we via Couchsurfing een slaapplaatsje in een studentenhuis kunnen regelen. Wat een (aangenaam) verschil met een Hollands studentenhuis:D De 5 studenten/werkenden zijn ook allemaal aardige mensen.

Na een mooi feestje deze avond zijn we woensdag eens even Christchurch gaan verkennen. Tot onze verbazing blijkt dit een stad zonder centrum te zijn, aangezien dit helemaal is afgesloten ivm de februari-aardbeving van een jaar geleden. Verder is hier ook niet heel veel te doen.

Vandaag zijn we naar een adventure-park geweest waar je verschillende parcours door de bomen kon beklimmen/doorlopen/afroetsjen en ga zo maar door. Bovendien hebben we vandaag ff een geweldige bus-aanbieding geboekt; Door heel Nieuw-Zeeland, van de zuidelijke adrenaline stad Queenstown langs Mt Cook, door het Abel-Tasman park, via Wellington door naar Auckland en overal waar je tussendoor maar wil stoppen, stap je gewoon uit. Dit hebben we geboekt voor letterlijk de helft van de prijs!

Zaterdag zullen we beginnen hier gebruik van te maken en de eerste stop zal de walvis-spot-stad Kaikoura zijn. Of we dit ook daadwerkelijk gaan doen is maar de vraag aangezien Kaikoura een van de weinige plekken in NZ is om walvissen te spotten, een monopolie waar deze stad aardig misbruik van maakt.

Morgen word Bas 19 en uiteraard laten we dit niet zonder feestje voorbij gaan, wat afgetrapt zal worden met een echte Nieuw-Zeelandse barbecue:D

Geniet van de foto's,

Groeten!

• 08 Maart 2012 - 06:27

Hetty Ellis:

Hi Bas en Kristian!! Bas gefeliciteerd he!! Dus nu in Kiwiland!!! Leuk en het weer is ook mooi he!!
    Wij krijgen op het moment een nieuw dak!! Helaas regende het vandaag, dus ik hoop dat ze morgen verder gaan!! tot ziens!!!

• 08 Maart 2012 - 07:29

Marissa:

Hee Kris en Bas!

Wat een mooie foto's!! Ik ben echt jaloers,, ik 4 lange dagen naar school en jullie maar biertjes drinken, genieten van de zon en allemaal leuke dingen doen en zien.. Haha, maar vind het voor jullie heel mooi hoor! ;)
    Bas, alvast gefeliciteerd! Maak er een super leuke dag van,, maar dat gaat jullie vast wel lukken ;)
    Heel veel plezier daar! En geniet er nog ff van,, want over een maand moeten jullie ook HARD AAN HET WERK! Hahaha! :P

xx

• 08 Maart 2012 - 07:31

Marian:

Jongens, ik blijf het ongelooflijk vinden wat jullie allemaal zien en beleven. Ik beschouw mezelf als tamelijk honkvast, maar als ik jullie beschrijving van de Blue Mountains lees wil ik daar morgen ook heen. Leuk schrijven jullie trouwens!
    Het zal jullie plezier doen dat het weer hier regenachtig is, maar ons humeur niet.
    Verder alles goed in het Lochemse.

• 08 Maart 2012 - 07:47

Rina:

Hello Boy's,
    Wat mooi zeg, om jaloers op te worden. Ik wil ook, ik wil ook !!!!
    En wat Marian ook al zegt, wat schrijven jullie leuk zeg. Ik ben bijna geneigd om te zeggen wat jammer dat het verhaal niet doorgaat. Maar jullie reis wel ! Bas Gefeliciteerd met je verjaardag enne drink er maar èèntje , met een toast naar het verre Lochem !

• 08 Maart 2012 - 07:52

Gijszer:

jo bas gefeliciteerd man jullie maken daar zowiezo betere shit mee dan hier in nederland opzich nog wel boring nu je gone ben man :/ anyways nog steeds veel plezier kristian bas

• 08 Maart 2012 - 08:30

Ome Ton Tante Thea:

hoi bas
    van hartegefeliciteerd met je verjaardag
    ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt
    heb een lueke dag met kristan
    groetjes uit maassluis

• 08 Maart 2012 - 17:40

Dick En Minie :

Dag Bas en Kristian
    Bas een hele fijne verjaardag,geniet ervan en doe veel ervaring op met deze reis.
    Volg jullie verslagen met veel intresse.
    groetjes

• 10 Maart 2012 - 13:15

De Kapster:

Hee Kristian, wat super zeg.
    Mooi dat je het zo bij houdt, toch gelukt? goed hoor.
    Kunnen we het ook mooi volgen.
    Elke zaterdag wanneer we patatjes willen gaan eten, denken we even
    aan je(goed he)
    Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben, wat een mooie foto's, echt een andere
    wereld.
    Heb je ook al walvissen gezien? lijkt mij zo bijzonder, en gaan jullie ook nog met dolfijnen zwemmen?
    (ik knipte gisteren je vader vandaar dat ik je kon volgen)
    Nou jongens geniet en blijf maar zulke mooie foto's maken, en mooie verhalen schrijven.Kunnen wij hier vanuit het waterige nederland heerlijk bij wegdromen!!!
    Tot horens
    Groetjes Marjan

Verslag uit: Nieuw Zeeland, Christchurch

Onze backpack reis

Hallo allemaal!

Wij (Kristian Kamp en Bas de Hoop) hebben na het behalen van ons tweetalig VWO examen besloten om een tussenjaar te nemen. Na een half jaar KEI-hard gewerkt te hebben genieten wij van 11 februari t/m 24 juni 2012 van een welverdiende wereldreis.

Deze reis zal beginnen in Singapore & Kuala Lumpur. Van hieruit zullen wij in 2 weken van Melbourne naar Sydney reizen, waarvandaan wij het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland pakken om daar vervolgens 4 weken te vertoeven. Daarna zullen wij weer terug naar Australië vliegen, waar wij van Brisbane naar Cairns zullen reizen in 7 weken. Gedurende deze 7 weken is ons plan om 4 weken te werken. Tot slot zullen wij onze laatste spaarcentjes gaan verbrassen in Zuid-oost Azië, waar wij in 4 weken het rondje Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos maken.

Het lijkt ons tof om met jullie, wanneer we hier de tijd en zin voor vinden, de avonturen die we hebben beleefd te delen.

We hopen dat jullie onze webblog zo nu en dan eens zullen bezoeken en soms een leuke reactie achterlaten.

TOT SNEL!